Uutiset

Fysioterapiapalveluiden yhteistyösopimus alkaa 1.6.2018 Relaxion Oyn kanssa. Relaxion tuottaa jatkossa kokonaisvaltaiset fysioterapiapalvelut urheilijoillemme. Palvelu koostuu ennaltaehkäisevistä palveluista ja urheilijoiden akuuttien vammojen fysioterapeutin konsultaatiosta puhelimitse sekä 30 min akuuttivastaanottoajasta.

Ennaltaehkäisy toteutetaan urheilijoiden tämän hetkisen tilanteen tutkimisella juoksun videointianalyysin avulla sekä kokonaisvaltaisella alaraajatutkimuksella Relaxionin toimipisteessä. Alaraajatutkimuksessa selvitetään urheilijan nivelten liikkuvuus, lihasten, faskioiden ja hermostoston kireyksiä, kehon toiminnallisuutta ja annetaan tämän perusteella henkilökohtaiset ohjeet huollettaville kehon osille. Puhelinkonsultaation soittaja voi olla urheilija tai valmentaja. Puhelun aikana annetaan selkeä jatkotoimenpide-ehdotus esille tulleeseen tilanteeseen. Akuuttien vammojen vastaanotolla annetaan tutkimisen jälkeen ensimmäinen hoito ja määritetään juoksijalle suunnitelma jatkokuntoutukseen. Yhteistyö valmentajien kanssa on tiivistä ja ajankohtainen tieto urheilijan tilanteesta siirtyy nopeasti valmentajalle, täydentäen urheilijan lajikohtaista harjoittelua.

Luodun toimintamallin tavoitteena on hoitopolun kynnyksen tiputtaminen matalaksi ja hoidon vaikuttavuuden lisääminen nopean reagoinnin mallilla. Visiona on, että urheilija pääsee entistä nopeammin jatkamaan terveenä harjoittelua ja kilpailemaan oman lajinsa parissa.

Relaxionista on mahdollista saada lisäksi laaja-alaista jatkokuntoutusta. Fysioterapiapalvelut sisältävät aina alaraajafysioterapeutti Samu Kaukorannan analyysin urheilijan tilanteesta. Tarvittaessa urheilija ohjataan eteenpäin OMT fysioterapeutille, faskiamanipulaatiohoitoon tai lääkärille. Fysioterapiaa toteutetaan aktiivisen kuntoutuksen mallilla eli hoidon aikana tehtyjen mobilisointien, manipulointien ja faskiamanipulaatiokäsittelyjen jälkeen urheilijalle ohjataan henkilökohtaiset progressiiviset harjoitteet. Harjoitteita kontrolloidaan muutaman viikon tai kuukauden kuluttua ja niiden progressiota lisätään optimaalisesti tulevilla vastaanottokäynneillä.

 

Lisätietoa

Relaxion Oy
Alaraajafysioterapeutti, yrittäjä Samu Kaukoranta | 040 528 8444 | www.relaxion.fi


Valmennus- ja Kilpailuyhdistys LJ-Kilpikonnat ry
Johtokunnan puheenjohtaja Lippo Juvala | 0500 442 521 | www.kilpikonnat.fi